Over wv Marken

Algemeen.

Na de aanleg van de Afsluitdijk in 1932 heeft de visserij vanuit de historische haven van Marken geleidelijk plaats gemaakt voor de watersport. In 1979 werd de Watersportvereniging Marken opgericht, die zich de beoefening en de bevordering van de watersport ten doel stelt. In de oude havenkom van Marken beschikt de vereniging over zo’n vijftig ligplaatsen voor jachten tot vijftien meter, alsmede voor kleine vaartuigen en roeiboten. Deze havenfaciliteiten zijn in 1981 tot stand gekomen.

De ligplaatsen van de wv Marken zijn uitsluitend bedoeld voor leden van de vereniging, die woonachtig moeten zijn op Marken. Ieder jaar wordt – indien mogelijk – een klein aantal boxen toegewezen aan donateurs van de vereniging, die elders wonen.

De Watersportvereniging deelt de Marker haven met Zeilvereniging Het Y en de rondvaartboten van de Marken Expres. Houdt bij het aanlopen van de haven en bij vertrek rekening met deze rondvaartboten.

Passanten.

Passanten zijn van harte welkom bij zowel de zeilvereniging het Y als ook de watersportvereniging Marken. Bezoekers kunnen ligplaats nemen in de vrije boxen als het bordje op groen staat. Twee keer per dag doet doen de havenmeesters hun ronde en kun je het verschuldigde liggeld voldoen. Drinkwater en stroom is daarbij inclusief. In het kader van de legionellapreventie zijn er geen slangen aangebracht op de tappunten, dus een eigen slang meenemen is een must als je drinkwater wilt laden.

Faciliteiten.

  • Onder het VVV-kantoor tref je gemeentelijke toiletten (€ 0,50) en douches (€ 1,–) aan.
  • Nabij het gemeentelijke parkeerterrein vind je een goed geoutilleerde supermarkt.
  • Tevens is daar een bushalte. De bus onderhoudt een half-uursdienst vv tussen Marken en het Centraal Station in Amsterdam.

Home